550. Sheila ja Rizik

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
6.4.2016 (3v, 0kk) 40 cm 16 kg Seinäjoki Steriloitu

Adoptiohakemuslomake

11.08.2018

11.8 Kesän helteistä selvitty ja Sheila ja Rizik kotiutuvat aina vaan paremmin. "Ryhmäkuri"-harjoittelu toimii, intovieterit malttavat jo mielensä ja odottavat luvan ovesta ulos astumiseen; vielä sinne sitten innoissaan stormataan mutta hiljaa hyvä tulee. Omat rohkeat luonteet ovat tulleet aina vaan paremmin esille eikä pienistä enää hätkähdetä. Perusjuttuja yritetään treenata kun kynsienleikkuu ja harjaaminen eivät niin mukavaa ole mutta eiköhän niitäkin opi jos ei nyt ihan rakastamaan niin ainakin sietämään. Rizikin vahtiviettisyys on käynyt selkeämmin esille, hän on uskollista bodyguard-tyyppiä ja naisellinen Sheila on kiltti pikku murunen mutta kun riistaa on näkyvissä niin neidistä löytyy vauhtia. Kuitenkin parasta on edelleenkin kun rapsutetaan ja rakastetaan ja saa nukkua vieressä kylkimyyryä ihmisen ja koirakaverien kanssa.

14.06.2018

Sheila ja Rizik ovat nyt kotihoidossa Seinäjoella. Kotihoitajan kertomaa:

Kaverukset Sheila ja Rizik solahtivat melko helposti kotikoiriksi kahden talon oman koiran kamuiksi. Tulevat hienosti toimeen, leikitään ja nukutaan lähekkäin mutta kuitenkin parasta mitä parivaljakko tietää on istua kainaloon rapsuteltavaksi, sitä ei voi saada tarpeeksi! Jos rapsutuskäsi pysähtyy niin tassu tömähtää syliin vaatien jatkamaan.

Rizikillä tuli alkuun pari-kolme pientä jalannostovahinkoa mutta ei muuta, molemmat ovat sisäsiistejä. Ruoka maistuu (nappularuokana on Josera Festival) eikä vatsojen kanssa ole ollut ongelmaa. Molemmat kävelevät hyvin hihnassa ja uloslähtö onkin aina mahdottoman vauhdikasta ja innostunutta. Sheila on selkeästi riistaviettinen joten jos "saalista" on näkösällä niin silloin saa kyllä pidellä remmistä. Rizik puolestaan on vahtiviettinen mutta kumpikaan ei rähjää toisille koirille. Nauttivat valtavasti lenkkeilystä ja koirapuistoilusta.

Kotihoitotalon emäntä nukkuu patjalla lattialla (on aina nukkunut) ja nyt kun vieressä on lisäpatja niin koko poppoo nukkuu siellä yhdessä tyytyväisenä. Rizik hakeutuu aivan kylkeen nukkumaan ja Sheila myös lähelle kuono tuhisten. Molemmat ovat aluksi varauksellisia miehiä kohtaan mutta vapautuvat kunhan saavat rauhassa tutustua. Avoin, koko ajan paremmin ja paremmin rentoutuva parivaljakko, joka alkaa hienosti luottaa asemaansa. Ne vaikuttavat helposti koulutettavilta ja varmasti nauttivat kun saavat treenata jotain. Ne eivät myöskään ole pieniä koiria vaikka matalia töppöjalkoja ovatkin. Kaiken kaikkiaan ihana pariskunta joka rakastaa vaatimatta mitään vastineeksi ja joka ansaitsee äärettömästi rakkautta ja rapsutuksia.

Kaksivuotiaat Sheila ja Rizik, parivaljakko asuivat Jakutskissa, kadulla, Siperiassa. He ovat kenties hylättyjä entisiä kotikoiria.

Sheila vietiin autolla steriloitavaksi, niin Rizik juoksi auton perässä -60 pakkasessa töppöjaloillaan 20km. Hän jäi välillä jälkeen, mutta osasi kuitenkin seurata oikeaan paikkaan, yllättäen vapaaehtoiset totaalisesti ilmestymällä eläinlääkäriaseman oven taakse. Hänet päästettiin sisään odottamaan ystäväänsä. Sheila steriloitiin ja parivaljakko vietiin takaisin pihalle, josta he olivat. Sheila päästettiin kellariin lämpimään. Rizik olisi halunnut myös jäädä. Parivaljakko on erottamaton. Talon asukkaat eivät halunneet kellariin kahta koiraa, joten Rizik vietiin ulos. Sinä yönä pakkasta oli -67 astetta. Poika kierteli taloa pitkän tovin, kunnes pakkanen alkoi kiristymään entisestään yön hiipiessä illan tilalle. Aamulla vapaaehtoiset eivät meinanneet löytää poikaa mistään. Häntä etsittiin toista tuntia. Pelkona oli, että hän olisi paleltunut kuoliaaksi. Rizik oli kuitenkin löytänyt jonkun lämpimän paikan, jossa oli ollut järkyttävän kylmän yön yli. Vapaaehtoiset onneksi löysivät hänet ja parivaljakko pääsi yhdessä kotihoitoon Jakutskissa, koska oli jo tieto, että he pääsevät lentämään Pietariin pian.

Sheila ja Rizik lensivät Pietariin perjantaina 2. helmikuuta. He asuvat nyt kotihoidossa omakotitalossa. Sheila kulkee hihnassa ja tulee toimeen muiden koirien kanssa. Hän on pienikokoinen, kiltti ja rauhallinen tyttö. Hän rakastaa kovasti ihmisiä ja on oikea pusukone!

Rizik kulkee hihnassa ja hän tulee toimeen muiden koirien kanssa. Hän on pieni, töppöjalkainen, kiltti, rauhallinen, lempeä ja ystävällinen koiruus. He ovat erottamattomia Sheilan kanssa. Tästä syystä parivaljakko etsii yhteistä kotia.

Parivaljakko etsii nyt kiireisesti hoitopaikkaa tai kotia, koska oltuaan jo pitkään kotikoirina olisi todella surullista, jos he menisivätnyt tarhalle, kuten uhkaa nyt käydä. Heille oli jo hoitopaikka Suomessa, mutta se valitettavasti peruuntui.