Koirat

Jokainen sivuillamme oleva koira ansaitsee ja tarvitsee oman rakastavan kodin. Koiria ja perheitä on paljon erilaisia ja kaikki koirat eivät sovi ensimmäiseksi koiraksi, lapsiperheisiin tai toisen koiran/uroksen/nartun kaveriksi. Useissa kuvauksissa rajoittavat seikat on otettu huomioon. Jotkut tapaukset ovat mutkikkaampia. Tarkemmin pystymme vasta keskustelemalla perheen kanssa arvioimaan sopiiko kyseinen karvakuono juuri teille. Koirien kuvaukset on kirjoitettu osaksi tarhaoloissa. Näiden koirien kohdalla on tarpeen harkita vakavasti riittääkö oma aika, panostus, taloudellinen tilanne ja tietämys koirasta huolehtimiseen. Tietoa ja apua voi aina tarvittaessa hakea myös ammattilaiselta, joita voimme suositella. Oma panostus ja aika ovat ne tärkeämmät ominaisuudet.

Suurin osa koiristamme tulee kotihoidosta. He elävät siis jo nyt ihan normaalia arkea kotikoirana. Sillä erotuksella, että niissä paikoissa usein elää paljon koiria, joten koulutusta ja yksilöllistä huomiota ei ole mahdollista järjestää. Tämä kannattaa ottaa huomioon. Emme yleensä tiedä koirien kaikkia rotuja. Pentujen kohdalla emme aina tiedä vanhemmista. Joskus emo on nähty tai hänestä saattaa olla kuva. Tämän vuoksi on vaikea antaa arviota pennun tulevasta koosta ja vieteistä. Aina myös aikuisten koirien kohdalla on tarpeen varautua siihen, ettei koira ole sisäsiisti. Venäjällä koirat eivät aina pääse säännöllisesti ulos tarpeilleen. Pennut taas tekevät asiansa yleensä paperin päälle sisällä. Arvotavarat on hyvä kerätä turvaan jo ennen koiran tuloa. Eroahdistus on yleistä. Tuhoamista ja järsimistä saattaa esiintyä.

Mikäli kodissa on jo koiria, niin ensikohtaamisen olisi hyvä tapahtua turvallisessa paikassa. Mielellään ei oman koiran reviirillä. Emme pysty takaamaan tulevatko saman sukupuolen koirat toistensa kanssa toimeen ja tuleeko koira toimeen muiden eläinten kanssa. Yhdistys on apuna kaikissa tilanteissa, myös koiran valinnassa. Me kaikki haluamme samaa: yhdistää kodittoman karvakuonon ja perheen, joka välittää ja pitää huolta!