392. Tutsi

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
12.12.2011 (7v, 3kk) 45 cm 16 kg Helsinki Steriloitu

Tämä koira on jo saanut kodin.

Kuulumisia 23.12.2017

Tutsi siirtyi rauhallisempaan kotihoitopaikkaan Helsinkiin 17.12.2017.

Tyttö viihtyy uudessa koti hoitopaikassa niin hyvin, että on alkanut leikkimäänkin perheen toisen pienen koiran kanssa. Hihnalenkit sujuvat kaupunkiympäristössä upeasti, Tutsi kävelee kotihoitajan vierellä hihna löysällä reagoimatta ohikulkijoihin. Joitain koiria saattaa haukahdella, mutta nameilla kotihoitaja saa taas nopeasti huomion itseensä. Yksinolot sujuvat pienen koirakaverin kanssa rauhallisesti, välillä Tutsi haukahtaa kerran tai pari. 

Tutsiin saa mennä tutustumaan sovitusti hoitopaikkaan Helsinkiin. 

 

Kuulumisia 3.11.2017

Tutsi on ollut Tuusulassa kotihoidossa kaksi  kuukautta. Kotihoitajan mukaan Tutsi on hyvin hurmaava persoona. Tutsi rakastaa olla ihmisen lähellä erittäin paljon, niin sohvalla kuin sängyssäkin. Ulkonakin vapaana pitäminen sujuu vaivattomasti, koska Tutsi haluaa olla vain lähellä saadakseen nopeasti karkkeja.  Peruskäskyistä Tutsi osaa mm. istu, anna tassu, tule, mene pois, alas sohvalta/sängyltä ja odota.

Tutsi ei liiemmin välitä koirakavereista. Hän kyllä pystyy elämään hienosti samassa kodissa monenkin erilaisen koiran kanssa, mutta ei häntä haittaisi olla ainoana koiranakaan. Yksinolotkin sujuvat oikein vaivattomasti. Välillä Tutsi saattaa pari kertaa haukahtaa, mutta muuten nukkuu.

Hihnassa Tutsi saattaa välillä innostuessaan vetää. Vastaantulijoita Tutsi ei edes huomaa, mikäli he eivät suoraan lähesty tuijottaen koiraa. Tuijotukseen Tutsi saattaa vastata haukkumalla, jos kotihoitaja ei ehdi kutsua Tutsia pois ahdistavasta tilanteesta.

Tutsi tykkää enemmän naisista kuin miehistä, mutta miehistäkin saa kavereita karkkien avulla. Tutsi onkin siis helposti motivoitavissa ruoan avulla! Kotihoitajan kotona vieraileville ihmisille Tutsi välillä haukkuu, mutta mikäli vieraat osaavat olla huomioimatta koiraa ja kotihoitaja antaa karkkeja, niin tilanne menee hyvin nopeasti ohi ja Tutsin löytääkin seuraavaksi vieraan ihmisen rapsuteltavana.

Tutsi käytettiin eläinlääkärissä 20.10.2017. Röntgenkuvista paljastui yllättävä syy jäykkään kävelytyyliin. Tytön vasemmassa lonkassa on vanha, leikattu vamma. Tutsi on todennäköisesti ollut auto-onnettomuudessa, jonka vuoksi lonkassa on metallia ja mahdollisesti vähän nivelrikkoa.  Vasen jalka on siis hieman jäykähkö, mutta ei hidasta Tutsin vauhtia. Eläinlääkärin arvion mukaan se ei ainakaan vielä vaikuta tytön elämään, koska hän on kevytrakenteinen.

Tutsilla on tiedetysti allergiaa ainakin kanaa ja nautaa kohtaan, joten tällä hetkellä Tutsi syö Barking Heads Fusspot Salmon Grainfree -ruokaa. Tutsi sopisi parhaiten kotiin, jossa on mahdollisimman rauhallinen elinympäristö. Uudelta omistajalta toivotaan lempeää ja varmaa koiran käsittelyä, sekä koiran lukutaitoa.

Kuulumisia 5.9.2017:

Kotihoitajan kertomaa: Tutsi on todella suloinen ja huomionhaluinen tyttö. Vieraita (erityisesti miehiä) haukkuu, mutta herkuilla heistä tulee nopeasti kavereita. Tutsin kanssa on helppo pärjätä, ei vedä hihnassa ja on pääasiassa rauhallinen. Innostuu helposti ollessaan ainoana lenkillä. Ainoa milloin haukkuu lenkillä on jos tulee vastaan lenkkeilijä tai lapsia. Kävelijät ovat pääasiassa ok, samoin pyörät ja autot. Tutsiin saa mennä tutustumaan sovitusti hoitopaikkaan Helsingissä. 

Kuulumisia 1.8.2017:

Tutsi pääsi Suomeen kotihoitoon 31.7.2017.

Alkuperäinen kuvaus Venäjältä:

Tutsi on asunut jo tovin tarhalla. Tyttö on kohtelias ja ujo muille koirille. Hän pitää kovasti ihmistä ja rakastaa silityksiä. Hän toivoisi pääsevänsä omaan kotiin.