384. Liza

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
20.10.2012 (6v, 5kk) 55 cm 28 kg Mäntsälä Steriloitu

Tämä koira on jo saanut kodin.

14.11.2017

Kotihoitajan kertomaa: Liza on ehkä helpoin koira olla ja elää. Kotona rauhallinen, nukkuu omalla paikalla, ei turhia hötkyile. Joskus mietin onko se sohvatyyny?? :D Hän on tyytyväinen kun saa ruokaa, on lämmin pehmoinen peti ja pääsee ulos aina välillä. Huomiota ei juurikaan hae, mutta rakastaa kyllä kun itse menet lällyttämään neitiä. Heittäytyy seljälleen ja saa rapsutella ja rupsutella joka paikasta. Harjaaminen on hiukan noloa, mutta saa kuitenkin harjata, samoin kynsien leikkuu. Siitä lähinnä pahoitetaan mieli ja mökötetään oikein urakalla. Liza osaa osoittaa mieltään ja sen näkee. Ilme kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Ei voi kun nauraa sen ilmeille. Ihan mielettömän kuuliainen tyttö, aluksi vierastaa uusia ihmisiä, mutta pian luottamus on voitettu. Nameilla neitiä ei voi lahjoa sillä taas iskee tämä kuuluisa mielensäpahoittaja. Hihnassa kävelee upeasti ja voi myös olla vapaana turvallisella alueella. Kotiovelle juoksee, jos tulee jotain yllättävää. Ainoa huono puoli on Lizassa se, että hän haukkuu kotona jonkin verran, haukkuu äänille, ja sille että näkee ikkunasta muita koiria ja ihmisiä. En usk,o että haukkuu ikävää. Ei raavi ovia, eikä hajota mitään. Lizalla on kaverina 5 kissaa ja 1 pieni 3,5kg koirakaveri. Kuvat ei anna oikeutta tytölle. Suosittelen tulemaan tutustumaan neitiin, sillä en osaa edes kehua tyttöä tarpeeksi hyvin että hän saisi oman kodin vihdoinkin. Hän rakastaa täysillä ja myös näyttää sen. Lizaa saa mennä tutustumaan sovitusti hoitopaikkaan Mäntsälässä.

 

23.9.2017

Liza on hieman hidas uusille asioille, ihmisille ja eläimille. Ensin kaikki uusi pelottaa, eikä hän uskalla lähestyä lainkaan. Kissat menee helpommin ja niiden kanssa ei ole mitään ongelmaa. Kissanruoat tosin maistuu myös Lizalle. Tällä hetkellä ainoa koirakaveri on 3,5 kiloinen chihukääpiöpinserimixi ja tulevat toimeen tai lähinnä  pikkukoira pitää Lizan kurissa ja nuhteessa. Liza on nyt sisäsiisti. Hänellä kesti aikaa toipua muutoksesta. Silloin samaan aikaan ilmeisesti alkoi luottaa kotihoitajaan, sillä nyt itketään mamin perään, vaikka mami menee vain viemään roskat ulos. Eli ääntä lähtee ulvontaa ja haukkumista. Ei tosin ilmeisesti koko aikaa. Hän tarvitsee vielä opettelua yksinjäämisessä, jotta asiasta ei tulisi ongelmaa. 

Lizan häntä on alkanut heilua lenkillä ja hän saa välillä juoksuspurtteja. Lizan perhe saa tytöstä varmasti aivan mielettömän elämänkumppanin, joka rakastaa jokaisella solullaan ja antaa kaikkensa ihmiselleen. Liza ei välitä leluista, mutta luut ja possunkorvat maistuu kyllä ja niitä varastetaan myös pikkukoiralta, kun silmä välttää. Liza osaa pyytää ulos vinkumalla ja vaeltamalla ympyrää. Hän nukkuu sohvalla ja haluaa kovasti huomiota ja rapsutuksia. Vielä on paljon opittavaa, mutta Liza on hurjan oppivainen tyttö ja hän haluaa miellyttää ihmistä.

Kuulumisia 6.9.2017

Liza pääsi kotihoitoon Suomeen 4.9.2017. Tyttöön saa mennä tutustumaan sovitusti hoitopaikkaan Mäntsälässä.

Kuvaus Venäjältä:

Liza pääsi tarhalle kadulta. Hän voi tarhalla niin huonosti, joten tarhan vapaaehtoinen otti hänet kotiinsa asumaan. Tarhan koirat yritettiin myrkyttää ja Liza oli yksi heidän joukosta, jotka söivät myrkkyä. Tyttö selvisi koettelemuksesta tehohoidolla ja jatkaa elämäänsä. Hän on kenties ollut ennen kotikoira. Hän asuukin nyt Pietarissa kotihoidossa omakotitalossa. Siellä asuu muitakin koiria ja kissoja. 

Liza jää nätisti muiden koirien kanssa kotiin. Hän haukkuu äärimmäisen harvoin ja on täysin sisäsiisti. Liza kulkee hyvin hihnassa, mutta vapaaksi ei ole päästetty lenkeillä metsässä. Aidoitetulla pihalla kuuntelee kyllä ihmistä.