382. Okra

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
17.12.2016 (2v, 3kk) 45 cm 12 kg Jyväskylä Steriloitu

Tämä koira on jo saanut kodin.

Kuulumisia 9.9.2017

Okra on hellyydenkipeä, lempeä neiti, joka tulee kippurahäntä heiluen hakemaan silityksiä. Hän kemmertää aamulla onnellisena sängyssä ja antaa antaumuksella suukkoja. Okra on topakka neiti, joka osaa kertoa muille koirille mielipiteensä. Hän kuitenkin tulee erinomaisesti muiden, jopa vieraiden koirien, kanssa toimeen. Okra kulkee hienosti hississä, avoimissa portaissa ja autossa. Kissoja kohtaan Okra on ehkä turhankin utelias ja hieman tungetteleva. Hän ei tunnu aivan ymmärtävän, mistä on kyse, ja saattaakin haukkua kissoille.

Okra rakastaa juoksemista ja viilettääkin hurjaa vauhtia muiden koirien edellä kuin pieni, musta salama. Okra on terävä ja todella nopea oppimaan. Hänellä on jonkin verran paimennustaipumusta. Luulen, että hänestä voisi tulla esimerkiksi hyvä agilitykoira tai vaikka paimenkoira oikeanlaisella opetuksella. Okra vaatinee aktiivisen kodin, jossa hän saa riittävästi liikuntaa ja virikkeitä.

 

Kuulumisia 12.8.2017

Kotihoitajan kertomaa:

Oltuaan viikon kotihoidossa Okra on kehittynyt seiniä pitkin hiippailevasta varjosta lähelle pyrkivään, rapsutuksia rakastavaan iloiseen hännänheiluttajaan. Aamut alkavat tätä nykyä antaumuksellisella hellittelyhetkellä. Okra on veikeä ja velmu kaveri, ja hän rakastaa leikkiä koirakavereiden kanssa. Tyttö on nopea oppimaan ja hänelle oli helppo opettaa esimerkiksi tassun antaminen. Ruokaansa hän odottaa kärsivällisesti istuen. Ei ole tavattoman perso herkuille, mutta kuitenkin helposti motivoitavissa.

Okra tekee hienosti tarpeensa tarpeita varten tehdyille alustoille (pressu, jonka päällä sanomalehtiä). Toistaiseksi ei ole tehnyt tarpeita ulos. Ulkoilu Okran kanssa sujuu jo hienosti. Hän vetää välillä hihnassa, mutta pääasiassa kulkee kauniisti. Ulkona kohdattuja ihmisiä ja muita koiria arkailee ja pelästyessään pyrkii pakoon. Palautuu kuitenkin kohtaamisista jo nopeasti ja kykenee jatkamaan matkaansa. Okra kiintyy vahvasti laumaansa, ja tarvitsee koirakaverin, jotta kotiin yksin jääminen ei pelottaisi. Tyttöön saa mennä sovitusti tutustumaan hoitopaikkaan Jyväskylässä.

Kuulumisia 4.8.2017:

Okra pääsi kotihoitoon Suomeen 31.7.2017. 

Kuvaus Venäjältä:

Okra löydettiin pentuna ulkoa ja vietiin Moskovan 3000 koiran tarhalle.