372. Bella

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
17.2.2016 (3v, 1kk) 60 cm 35 kg Vaasa Steriloitu

Tämä koira on jo saanut kodin.

Kuulumisia 8.10.2017

Bella kanssa on nyt enemmän treenattu sisälle jäämistä ja se alkaa sujua hyvin. Hän ei ole tuhonnut mitään, eikä  pidä ääniä. Haukkuu, kun kotiväki tulee kotiin. Keittiö on rajattu pois, kun ruuan perään on kovin perso, että yrittää kaiken syödä, jos selkänsä kääntää. Kissan hiekkakipon myös tyhjää jos pääsee käsiksi. Pisin aika nyt mitä on ollut, on 2h, eikä ole tehnyt sinä aikana mitään asioita sisälle.  Kotihoidossa Bella pääsee neljä kertaa päivässä yli tunniksi ulos, niin vahinkoja ei ole nyt tullut. 
Bella on käynyt myös koirapuistossa ja siellä meni varsin hyvin, vaikka oli muutama vieraskin koira meidän lisäksi. Bella tulee hienosti vihellyksistä luokse, vaikka olisi häiriötekijöitä ja leikki kesken, sillonkin kun olen näkymättömissä, tulee ja löytää äkkiä. Traktorit on ikäviä ja niille pitää hieman haukkua ja toisten koirakoiden ohituksessa vielä parannettavaa löytyy. Bella on kotiutunut hoitopaikkaansa. Hän odottaa oman kodin löytymistä. Bellaan voi mennä tutustumaan sovitusti hoitopaikkaan Vaasassa.

Kuulumisia 8.8.2017

Bella pääsi Suomeen kotihoitoon 31.7.3017. Hän on nuori keskiaasiankoirasekoitus. Hän on tyypillistä keskiaasialaista pienempikokoinen ja avoimempi mutta muutoin käytökseltään rodunomainen. Bellalta löytyy siis vahtiviettiä sekä voimakastahtoisuutta kuten tämän rotuisilta koirilta yleensäkin. Tyttö on myös aktiivinen ja energisempi kuin keskiaasialaiset yleensä.

Bella tulee toimeen toisten koirien kanssa, mutta stressaantuessa ylireagoi herkästi, joten tulevan kodin tulee ymmärtää tämän tyyppisten koirien käyttäytymistä stressitilanteessa. Bella myös vahtii ruokaa toisilta koirilta jonkun verran, ihmiseltä ei lainkaan. Hän etsii kotia maaseudulta sellaisesta perheestä, missä todella ymmärretään laumanvartijan käyttäytymistä ja sielunelämää.


Bellan tulevassa perheessä voi olla lapsia, koska niitä tyttö rakastaa. Myös kissojen kanssa hän tulee toimeen. Bellan kotiutumisessa auttaa yhdistys ja antaa neuvoja siihen. Tulevan kodin täytyy ymmärtää, että Bella on tällä hetkellä stressaantunut kaikista muutoksista ja laumanvartijan stressitason laskemiseen menee 2-6 kuukautta. Omien ihmisten kanssa Bella on stressaantuessaankin 100% kiltti ja antaa tehdä esimerkiksi hoitotoimenpiteet ongelmitta. Toisten koirien kanssa tulee herkemmin sanomista. Bella etsii kotia tositarkoituksella. Olisitko Sinä oikea ihminen tytölle?

Tiedot Venäjältä:

Bella oli ennen kotikoira. Hän asui perheensä kanssa Jakutskissa. Bella sai pennut ja omistajat eivät pärjänneet jostain syystä. He veivät pienen perheen tappotarhalle. Kaikki pennut kuolivat, mutta vapaaehtoiset toivat Bellan Moskovaan. Bella on kovin väärinymmärretty koira, joka tahtoisi vain oman perheen.