307. Zek

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
11.2.2012 (7v, 1kk) 50 cm 25 kg Tuusula Steriloitu

Tämä koira on jo saanut kodin.

Kuulumisia 19.2.2018

Zekistä on tullut kuukausien kuluessa todella upea koirakansalainen. Zek toimii kotihoitajan kanssa kuin ajatus. Poika tykkää käydä hihnalenkeillä, varusteiden laittokaan ei enää pelota niin paljoa. Zek innostui vetopuuhista ja vetää mielellään kicksparkia pitkiä matkojakin mukavasti ravissa jolkotellen. Kotihoitaja on opettanut pojalle Venäjäksi käskyjä, joten Zek osaa mennä eteenpäin, pysähtyä, ja vaihtaa suuntaa pyynnöstä. 

Zek on ollut jo pidemmän aikaa täysin sisäsiisti ja osaa pyytää ulos tarvittaessa. Poika myös rakastaa loikoilla sohvalla kotihoitajan kainalossa ja kylminä päivinä toimia varpaiden lämmittäjänä. Zek ei vaadi joka päivä pitkiä lenkkejä, vaan osaa rauhoittua myös rentoina päivinä. Edelleen aristelee vieraita ihmisiä, mutta yhä useammin menee suoraan vieraan ihmisen siliteltäväksi. 

Kuulumisia 6.9.2017:

Kotihoitajan kertomaa: Zek saapui Suomeen kotihoitoon maanantaina 4.9. Ensin nostettiin autoon surusilmäinen koiruus, joka ei millään olisi halunnut lähteä mukaani. Koko automatkan Zek makoili häkissä takanani korvat luimussa väistellen katsettani peilin kautta. Kotipihalla poika halusi vain kauas minusta ja muun lauman tavattuaan heilutti vain apaattisena hieman häntäänsä. Sisällä valitsi nurkan, istahti siihen ja tuijotti tyhjyyteen. Istahdin matolle lässyttelemään muita koiria, ja yhtäkkiä jokin lamppu syttyi pojassa. Zekillä ryhti koheni, silmiin tuli loiste ja häntä alkoi vimmatusti heilumaan. Poika sipsutti luokseni ja heittäytyi rapsuteltavaksi. Hän taisi todeta, että hän on nyt kotona.

Yhden vuorokauden aikana ollaan kynnet leikattu, hampaat ja korvat katseltu. Zek antoi kaikki hoitotoimenpiteet tehdä hienosti ollessaan selällään rapsuteltavana. Pihalla juoksentelee onnessaan leikkien muiden koirien kanssa. Vihellyksestä tulee välittömästi luokse, vaikka olisi hyväkin jahtausleikki kesken. Hihnassa hieman vetää, mutta aloiteltiin jo tänään hihnakäytöksen opettelu lihapullien voimalla. Ihmiset näytti ohittavan kauniisti välinpitämättömällä asenteella. On selkeästi ollut joskus kotikoirana. Hieman poikaa pelottaa äkilliset liikkeet ja käden nostot, mutta eiköhän Zek kohta huomaa, että täällä hän on turvassa.

Zek ei ole vielä kertaakaan haukkunut, vaikka koko muu lauma järjestää välillä ulvomiskonsertin leikin keskellä. Muiden koirien kanssa on ollut yksin yhteensä n. 6 tuntia. Zek jäi nukkumaan, kun lähdin ja palatessani näytti vastaheränneeltä. Äänitteelläkään ei kuulunut kuin tuttuja haukahduksia muilta koirilta. Hienoon oranssiin poikaan voi tulla tutustumaan sovitusti Tuusulaan.

Kuulumisia 5.9.2017:

Zek pääsi Suomeen kotihoitoon maanantaina 4.9.2017.

Kuvaus Venäjällä:

Zek löydettiin sataman alueelta. Hän oli satamalla asuneista koirista ainut selviytyjä. Muut koirat myrkytettiin. Hän jäi ainoana henkiin. Zek kulkee hihnassa. Hän aristelee isoja koiria, mutta pienempien kanssa tykkää kovasti leikkiä, vaikka samantein. Zek on aktiivisuudeltaan keskikastia. Hän mielellään muuttaisi jo omaan kotiin asumaan.

Videoita:
https://youtube.com/watch?v=cy0aotMRYIk
https://youtube.com/watch?v=7CeGLE63Riw
https://youtu.be/utZCH6N6PFw