299. Mortti

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
17.12.2016 (2v, 3kk) 50 cm 14 kg Jyväskylä Steriloitu

Tämä koira on jo saanut kodin.

Kuulumisia 9.9.2017:

Mortista on tullut reipas ja leikkisä nuoriherra, joka ei oikeastaan enää pelkää mitään. Toki kavahtaa yllättäviä asioita, mutta selviää säikähdyksistä nopeasti. Mortti rakastaa ruokaa ja leikkimistä. Hän on myös alkanut pitää läheisyydestä koko ajan enemmän ja häntä saa silitellä miten päin vain. Hoitotoimenpiteitä harjoitellaan hiljakseen, ja kynsien leikkuu onnistuu esimerkiksi niin, että Mortti makaa sohvalla, syötän toisella kädellä namia ja toisella napsuttelen varovasti sohvanreunalla lepäävistä tassuista kynnenpäitä.

Mortin kanssa ollaan käyty esimerkiksi ihmettelemässä kaupan pihalla ihmisiä - ja hän keskittyy lähinnä pupunpapanoiden etsimiseen. Vieraat saavat tulla käymään ja Mortti tulee uteliaana haistelemaan. Mortti osaa kulkea hississä, avoimissa portaissa ja autossa.. Kissoja kohtaan Mortti on utelias, mutta ei tungetteleva. Vieraiden koirien kanssa Mortti on taitava ja tulee hyvin toimeen kaikkien kanssa.

Kuulumisia 5.8.2017

Mortti on asunut tarhalla pennusta asti. Kotielämä on hänelle uutta. Häntä pitää opettaa varovasti ja askel kerrallaan aivan alusta. Arkuuden takana asuu kuitenkin utelias, hyväntuulinen ja kohtelias nuori koiraherra. Poju tarvitsee koirakaverin, koska täysin yksin jäädessään hän panikoi ja saattaa tuhota paikkoja. Koirakaverin kanssa kuitenkin myös pitkät yksinolot sujuvat hyvin.

Poju ei ole vielä sisäsiisti. Hän tekee tarpeensa makuuhuoneeseen sijoitetulle pressulle, jonka päällä on sanomalehtiä. Useimmiten tekee tarpeensa silloin, kun ihmisiä ei ole kotona, tai juuri nukkumaan käydessä. Muutamassa päivässä Pojun kanssa on kotihoidossa edistytty siihen pisteeseen, että kotihoitaja saa rapsuttaa lattialla nukkuvaa Pojua. Hän tulee sänkyyn yöksi nukkumaan, tai ainakin löytyy herätessä kyljestä, ja siinä häntä saa rapsuttaa. Päiväsaikaan Poju nukkuu aina jaloissa tietokonepöydän alla, ja välillä häntä saa jaloilla kevyesti silittää. Mortti on ehtinyt jo tottua musiikkiin ja elokuvien ääniin.

Yllättävät liikkeet ja äänet pelottavat Pojua yhä, mutta pakokauhuisesta pakoreaktiosta on päästy yli. Jos jokin sisällä säikäyttää Pojun, hän ottaa ensin turvallisen välimatkan ja palaa hetken tilannetta arvioituaan uteliaana tutkimaan, mistä oli kyse.

Ulkoilu sujuu koirakaverin avustuksella. Poju ottaa toisesta koirasta ulkona mallia kaikessa mitä tehdään. Metsästä hän tykkää todella paljon. Mikäli ulkona näkyy ihmisiä, kohti käveleviä miehiä varsinkin, Poju saattaa pelästyä. Tämän vuoksi on ehdottoman tärkeää käyttää tukevia, hyvin istuvia valjaita, joissa on vyötäröllä jarruremmi. Niissä Pojua on turvallista ulkoiluttaa. Mortti on arka pentu, joka tarvitsee ymmärtäväisen ja kärsivällisen ihmisen. Häneen saa mennä tutustumaan sovitusti hoitopaikkaan Jyväskylään.

Kuulumisia 4.8.2017:

Veljekset pääsivät kotihoitoon Suomeen 31.7.2017. 

Kuvaus Venäjältä:

Mort on Winstonin veli. Heidät löydettiin pentuina ulkoa ja heidät vietiin Moskovan 3000 koiran tarhalle.