376. Juki

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
19.5.2015 (3v, 11kk) 53 cm 17 kg Helsinki Steriloitu

Tämä koira on jo saanut kodin.

Kuulumisia 4.8.2017

Kotihoitajan kertomaa:

Juki pääsi kotihoitoon Tuusulaan omakotitaloon maanantaina 31.7. Hieman olemme ehtineet tutustua tässä viiden päivän aikana, ja Juki on alkanut mukavasti kotiutumaan. Aidatulla pihalla olemme harjoitelleet ahkerasti luoksetuloa, Juki jättää jopa oravan jahtaamisen tullakseen noutamaan nameja! Pitkässä liinassa on myös päässyt pellolla juoksemaan, ja luoksetulo sujuu pellollakin erittäin hienosti. Juki osaa myös istua pyynnöstä ja odottaa nätisti lupaa mennäkseen ovesta tai syöksyäkseen ruokakupille. Hihnakäytös on todella hienoa! Ihmiset ohittaa upeasti välinpitämättömällä asenteella, vastaantulevat koirat olemme vielä varmuuden vuoksi ohittaneet hieman kauempaa nuuskutellen maata ja syöden nameja.

Juki on todella leikkisä. Leikkii todella paljon leluilla yksinään, tai riehuu omien pentujensa kanssa. Muiden talon koirien kanssa ei ole vahingossakaan leikkinyt. Juki on hyvin mustasukkainen muille koirille uusista tavaroista, ihmisen vaatteista ja herkuista. Uuden maton laitettuani eteisen lattialle, ei kenelläkään koiralla ollut asiaa lähellekään eteistä. 

Juki myös onnellisena vetää korkeilta paikoilta vaatteet alas, käy kerälle nukkumaan vaatteen päälle ja vahtii intensiivisesti aarrettaan. Ihmiselle ei ole näyttänyt minkäänlaista aggressiivisuutta! Kynnetkin voi kivasti leikata samalla, kun Juki jyrsii luuta. Pakollinen pesutuokio ei näyttänyt olevan koiralle mieleen, mutta hienosti hän korvat luimussa nameja syöden sieti pesun.

Parhaiten Juki näyttäisi tulevan toimeen itsevarman koirakaverin kanssa, joka osaa rauhoitella tai olla huomioimatta Jukin ärhentelyjä. Yksinään myös varmasti osaa elää, yksinolo vain vaatii paljon harjoitusta. Muiden koirien kanssa yksinolo sujuu ongelmitta, täysin yksinään ilman koirakavereita jää huutamaan ihmisen perään. Autossa pystyy olemaan yksinäänkin pienen hetken, kunhan seurana on jotakin herkullista purtavaa. 

Ensimmäisinä päivinä Juki ei haukkunut laisinkaan ja oletin koiran olevan miltei äänetön. Nyt hänen korkeutensa on kuitenkin löytänyt äänensä, ja käyttää sitä suhteellisen voimakkaasti. Päivällä saattaa haukahdella pihalla outoja ääniä, sisällä ei ole haukkunut päivällä (paitsi vartioidessaan aarteitaan). Pimeällä näyttää herkästi haukkuvan ohikulkijoiden äänet ja oudot kolahdukset. Kotiutuminen vaatii aikaa ja ohjaamista ihmiseltä. Tyttöön saa mennä tutustumaan sovitusti hoitopaikkaan Tuusulaan.

Kuvaus Venäjältä:

Juki on Dorinan ja Klodin äiti. He pääsivät 3000 koiran tarhalle Moskovaan, kun pennut olivat aivan pieniä. 

Videoita:
https://www.youtube.com/watch?v=9kGt8D7TP5g