374. Dorina

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
23.2.2017 (2v, 1kk) 45 cm 15 kg Tuusula

Tämä koira on jo saanut kodin.

17.3.2018:

Dorina on leikkisä, energinen ja iloinen tyttö. Hän on käynyt kotihoitajan kanssa tottelevaisuuskoulutuksen alkeet ja arkitottelevaisuuskurssin. Dorinan kanssa on myös harrastettu aktiivisesti agilitya yli puoli vuotta. Hän on innokas ja nopea oppimaan, kuin olisi tehnyt sitä aina. Tyttö on haukkuherkkä, joten hän etsii kotia omakotitalosta. Dorina ei ole tavannut kissoja koskaan. Hän tulee toimeen muiden hoitopaikan koirien kanssa, niin tyttöjen kuin poikien. Tyttö on tavannut myös hevosia ja suhtautuu niihin uteliaasti. Dorinaan voi mennä tutustumaan sovitusti Tuusulaan.

 

Kotihoitajan kertomaa 4.8.2017:

Dorina saapui kotihoitoon Tuusulaan omakotitaloon maanantaina 31.7. Dorina on hyvin vilkas ja energinen persoona. Siinä vaiheessa, kun muut koirat ovat aivan loppuja riehumisesta, on Dorina vasta suorittanut alkulämmittelyt ja oikea riehuminen voi alkaa! Osaa kuitenkin hienosti rauhoittua sisälle nukkumaan, kunhan energiat on ensin kulutettu pois leikkimällä muiden koirien kanssa tai opetellen uusia asioita namien voimalla.

Tyttö on kivasti oppinut tarjoamaan istumista ja osaa nätisti odottaa herkkujen antoa. Luoksetulo sujuu myös oikein hienosti! Viihtyy ihmisen lähellä ja hakee kontaktia ahkerasti. Jaksaa myös keskittyä todella upeasti! Vaikuttaa myös rakastavan läheisyyttä ja rapsutuksia. Hihnakäytös on työn alla ja nopeasti edistyy eteenpäin. Herkästi haukkuu vastaantulijat (niin koirat kuin ihmisetkin), mikäli hihnan toinen pää ei ole valppaana antamassa namia ennen Dorinan äänellä reagoimista.

Dorina on haukkuherkkä. Kaikki uudet ja jännittävät asiat hän kohtaa mieluusti haukkumalla ja ryntäämällä hurjalla vauhdilla päin pelottavaa asiaa. Kiihtyessään ja leikkiessään myös haukkuu oikein mielellään. Erilaisille äänille myös haukkuu, kuten ohikulkijoiden puhe, koiran haukunta kauempaa, mutta hiljenee nopeasti, kun ihminen suuntaa koiran huomion esimerkiksi leluun.

Yksinolo Dorinalla sujuu hienosti koirakavereiden kanssa. Täysin yksin jäädessään menee paniikkiin. Viiden päivän aikana Dorina on oppinut olemaan autossa häkissä täysin yksinään ilman koirakavereita n. 5 minuuttia rauhallisesti. Ajon aikana osaa rauhallisesti nukkua yksinäänkin etupenkillä kerällä, takana häkissä ei kykene yksin olemaan. Vaatii paljon yksinolotreeniä, mikäli on talon ainoa koira. Dorinaan saa mennä tutustumaan sovitusti hoitopaikkaan Tuusulassa. 

Kuvaus Venäjältä:

Dorina on Jukin tytär ja Klodin sisko. Pieni perhe asui ennen 3000 koiran tarhalla Moskovasta. 

Videoita:
https://www.youtube.com/watch?v=HFrgj7rjYMc