297. Klod

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
23.2.2017 (2v, 1kk) 40 cm 8 kg Helsinki

Tämä koira on jo saanut kodin.

Kotihoitajan kertomaa 4.8.2017

Klod saapui kotihoitoon Tuusulaan omakotitaloon maanantaina 31.7. 

Klod on pohdiskeleva nuori mies. On hyvin rauhallinen persoona ja tykkää enemmän tarkkailla kuin osallistua vilkkaaseen toimintaan. Kuitenkin pentuhepulin saadessaan osaa kyllä olla hyvinkin energinen ja käyttää hampaitaan ei-sallittuihin kohteisiin, kuten paljaisiin pohkeisiin tai takin helmaan. Nopeasti kuitenkin rauhoittuu, ja ihmisen on helppo suunnata hepuli leluihin tai vaikkapa ulkona juoksemiseen.

Klod osaa tarjota hienosti istumista ja odottaa nätisti niin herkkujen antoa kuin ovesta kulkemista. Hihnakäytös on todella hyvä, vastaantulijat ohittaa hiljaa ja rauhallisesti tutkien tilannetta. Luoksetulo on erinomainen, jättää jopa herkullisen luun syömisen luoksetulokutsun kuullessaan. Hakee ihmiseltä kontaktia ja läheisyyttä, mutta viihtyy usein myös omassa rauhassaan levollisesti narskutellen lelua tai luuta. Kynsienleikkaus ja pesu sujuu oikein hyvin, hampaiden ja korvien katsominen vaatii vielä harjoittelua.

Nuori mies ei ole hirmuisen haukkuherkkä, vaikka saattaakin välillä reagoida erilaisiin ääniin haukkumalla. Useimmiten kuitenkin jättää reagoimisen muille koirille, ja itse istuu rauhallisena tarkkailemassa tilannetta.

Yksinolo sujuu hienosti sekä yksin että koirakavereiden seurassa. Jää rauhallisesti syömään luuta jäädessään yksin. Pisimmillään on ollut tähän mennessä täysin yksin ilman koirakavereita 30min. 

Tietoja Venäjältä:

Klod on Jukin poika ja Dorinan veli. Pieni perhe asui ennen Moskovassa 3000 koiran tarhalla. 

Videoita:
https://www.youtube.com/watch?v=MX8evAhk9go