084. Fifina - Litissa

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
4.5.2014 (4v, 11kk) 50 cm 15 kg Suomessa

Tämä koira on jo saanut kodin.

Kuulumiset 21.7.2015

Fifina muutti Suomeen omaan kotiin talvella 2014. Hän vaihtaa kotia itsestään riippumattomista syistä. Hän on puoli vuotta asunut kissojen kanssa kerrostalossa. Hän on iloinen, leikkisä ja aivan mahtava nuori tyttö. Hän tykkää kovasti ihmisistä, koirista ja kissoista. Koirien kanssa hän mielellään leikkii. Fifinan lempileikkejä on juokseminen toisen koiruuden kanssa. Kepit hän myös hakee ja tuo takaisin uudelleen heitettäväksi. Fifina odottelee kovasti omaa ihmistään.

 

Tietoja Venäjältä:

Fifina ulkoilee kolme kertaa päivässä. Koiria on kotihoidossa useita ja kaikki lenkkeilevät yhdessä, sulassa sovussa. Fifina lenkkeilee hihnassa joka päivä ja eri reittejä pitkin, jotta mielenkiinto säilyy.

Fifina syö ennen lenkkejä, kaksi kertaa päivässä kuivaruokaa pennuille. Tytöllä toimii maha erittäin hyvin ja hän tekee tarpeet ruuan jälkeen heti ulos. Hän on sisäsiisti.

Fifina on kiltti ja lempeä. Antaa myös kissoille tilaa, jos kissat sähisevät. Katsoo heti eri suuntaan ja yrittää olla huomaamaton. Hän on ystävällinen myös muille koirille. Leikkii nätisti myös perheen kolmen lapsen) kanssa.

Fifina pelkää nopeita kädenliikkeitä. Yrittää silloin mennä pieneksi ja olla huomaamaton. Ei kuitenkaan jää asiaa pohdiskelemaan, vaan pääsee siitä nopeasti yli ja jatkaa hännän heiluttamista. Tyttö ei tuhoa paikkoja kotona. Saattaa joskus järsiä hieman tussin korkkia, jos sellainen on sattunut putoamaan lattialle.

Tyttö asuu nyt yhdeksännessä kerroksessa, joten hän ei kuule ulkoa ääniä. Silloin jos kuulee rappukäytävästä tai naapurista ääniä, niin saattaa haukahtaa pari kertaa, perheen vahtikoiran innostamana. Fifina on helppo rauhoittaa. Lopettaa käskystä heti. Samoin ulkona, jos haukahtaa toiselle koiralle. Ei ala käymään kierroksilla, vaan lopettaa heti. Koirat, kaikki viisi nukkuvat patjalla lattialla sijaisäidin vieressä.

Alkuperäinen kuvaus:


Fifina on asunut 15.7.2014 lähtien kerrostaloasunnossa kotihoidossa. Siellä asuu myös muita koiria, kissoja ja lapsia (3-,7- ja 14- vuotiaat). Tyttö tulee kaikkien kanssa toimeen. Leikkii ulkonakin muiden koirien kanssa. Fifinalla ei ole tapana järsiä mitään sisällä. Kerran rikkoi sokeria sisältävän pussin. 

Ulkona rakastaa haistelua. Seuraa tiettyä hajua ja silloin saattaa vetää. Vapaana ollessaan Fifina ei lähde karkuun, vaan juoksee ympyrää kotihoitajan lähellä. Pysyttelee näkösällä. Lenkillä ei huomioi pahemmin muita ihmisiä, ei hauku, eikä mene luokse. Fifina syö tällä hetkellä kuivaruokaa. Tyttö haluaisi jo kovasti muuttaa omaan, rakastavaan kotiin Suomeen!