051. Altai- Litissa

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
8.2.2014 (5v, 2kk) 50 cm 17 kg Pietari, Venäjä Steriloitu

Tämä koira on jo saanut kodin.

Kuulumisia 16.4.2015

Altai on iloinen jokaisesta silityksestä. Saattaa juosta luokse ja nuolla lapsen kasvoja. Poika ei reagoi pelokkaasti koviin ääniin. Saattaa rappukäytävän oudolle äänelle haukahtaa, mutta lopettaa kerran jälkeen. Ei niinkään pelkää. Perheessä ei ole imuria, vaan siivoamiset hoidetaan märällä rätillä.

Kun kotihoitaja nukkuu, niin aamulla saattaa miettiä nouseeko jo vapaapäivinä ylös, niin jos sattuu avaamaan silmät niin, että Altai näkee. Siinä vaiheessa poika tulee luokse ja nuolaisee kasvoja, sekä on todella iloinen, että sijaisäiti heräsi.

Altai ulkoilee hihnassa ja vapaana. Ei lähde kauas, pyörii lähellä. Tulee myös luokse kutsusta. Autoon menee toisten koirien perässä tai pitää nostaa. Hieman jännittää, mutta menee pukatessa hieman kiltisti. Autossa ei ole kovin usein ollut. Muutaman kerran, kun on ollut, niin ei ole silloin tullut pahoinvoivaksi. Altai hieman jännittää rappusten kulkemista alaspäin hihnassa. Häntä täytyy rohkaista siihen ja sitten menee. Hississä kulkee hyvin.

Altai tuli Valko-Venäjältä 21.1.2015 ja on vielä laiha. Poika rakastaa syömistä, mutta ei syö muiden kupeilta. Häntä lihotetaan, kun ruokakin maistuu niin hyvin. Altai oppii mukavasti uusia asioita ja on kiitollinen poikanen.


Alkuperäinen kuvaus:


Altai tuotiin 14.1.2015 Pietariin Valko- Venäjän koirantarhalta. Nyt hän asuu kerrostaloasunnossa. Siellä asuu neljä koiraa ja kissoja. Altai tulee kaikkien kanssa hyvin toimeen. Kotihoidossa asuu myös lapsia (3-, 6- ja 14- vuotiaat). Altai tulee myös heidän kanssaan hyvin toimeen.

Altai on hyvin lempeä ja hän rakastaa rapsutettavana oloa. Kun häntä rapsutetaan, niin hän sulkee silmänsä onnesta. Hän aina heiluttaa häntäänsä, kun emäntä kävelee ohi, jopa silloin kun makoilee lattialla. Kun emäntä tulee kotiin, voi haukkua, jos muut nuoret koirat haukkuvat iloisena. Yksin taas hän ottaa emännän rauhallisesti, haukkumatta, vastaan.

Altai nukkuu emännän sängyn vieressä käpertyneenä. Aamulla hän iloisesti tervehtii ja yrittää nuolla emännän kättä ja katsoo syvälle silmiin, luottaen. Altai jää kotiin yksin nätisti, ei hauku, eikä järsi mitään. Ulkona kävelee rauhallisesti hihnassa muiden koirien kanssa, eikä vedä. Vapaana ollessaan hän pysyy lähellä ja haistelee. Altai tulee luokse, kun kutsutaan nimeltä. Ohittaessa muita koiria saattaa reagoida haukkumalla, lopettaa kuitenkin nopeasti, käskystä tai haukahtaessaan kerran. Altai on lempeä koiruus, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien, kissojen ja lasten kanssa. Hän haluaisi pian omaan kodin turvaan Suomeen.