013. Snezik - Ruf

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
12.7.2012 (6v, 8kk) 60 cm 21 kg Suomessa Steriloitu

Tämä koira on jo saanut kodin.

Kastroitu. 

Kuulumisia 16.9.2014:

Kotihoidossa ei ole kissoja. Lintuja ei jahtaa, eikä muitakaan nopeasti juoksemaan lähteviä. Ei ole ollut kissojen kanssa tekemisissä. Tykkää juosta yksin ja olla muiden koirien jahdattavana. Rakastaa juosta! Vapaana lähtee näköetäisyydeltä tutulla alueella, mutta tulee aina takaisin ja seuraa kotihoitajan liikkeitä. He lenkkeilevät lähialueilla missä on peltoja ja aluskasvillisuutta. Siellä Snezik tykkää lähteä nuuskimaan ja juoksemaan omille teilleen, tulee kuitenkin aina takaisin, joskus jopa yllättäen kotihoitajan tullen hänen taakseen. Kotihoitaja komentaa "Kotiin" ja Snezik tulee luokse ja kotihoitaja ottaa hänet taas hihnan päähän, jolloin he lähtevät takaisin kotiin. 

He lenkkeilevät kaksi kertaa päivässä. Alueella on myös puro, jonka rannalla Snezik tykkää kirmata rannalla ja kävellä vedessä kaulaan asti, mutta ei ole uinut koskaan. Saattaa olla opettamiskysymys. Hän saattaisi hyvinkin uida, jos joku näyttäisi mallia. Kahlaa  paljon ja tykkää olla veden äärellä. Snezik saa joskus lähteä kotihoitajan kanssa kauppaan ja poika jää nätisti odottamaan kaupan eteen.

Snezik on tottunut automatkustaja. Ajomatkat sijoittuvat yleensä mm. eläinlääkäriin. Autossa hän on rauhallinen ja istuu takapenkillä. Pojalla ei ole kokemusta julkisesta liikenteestä. Snezikin hermorakenne on hyvä ja hän ei ole pelokas. Snezikillä on hyvä pohjavilla talvella. Hän ei palele ja tykkää nukkua myös paljaalla lattialla. Poika ei ole erityisen miellyttämisen haluinen. Tulee kuitenkin aina luokse luokse rapsutettavaksi ja tykkää ihmisen huomion osoituksesta. Kotihoitaja vie Snezikin kerran vuodessa talven jälkeen pojan nypittäväksi trimmaajalle. Näin Snezikilla on ilmojen lämmetessä helpompi olla. Turkki ei muuten paljoa vaadi.

Snezik syö kuivaruokaa. Hänelle kelpaa myös kotiruoka. Poika on kaikkiruokainen. Kotona yleensä käpertyy kerälle ja nukkuu. Kotihoidon koirat tykkäävät nukkua yhdessä kaapin väliköissä samassa kasassa, Snezik mukaan lukien. Kun rappukäytävässä kävelee joku, niin Snezik päästää hieman ääniä. Sellaisia jotka hieman muistuttavat haukkumista suu kiinni. Ei muuten ole haukkuherkkä. Video tulossa!

Alkuperäinen kuvaus:


Snezik syntyi kodittomalle koiralle ja eli ulkona kolmikuukautiseksi. Lokakuussa koko pentue otettiin talteen ulkoa kotihoitoon kerrostaloon. Osa sai kodin. Huhtikuussa 2013 Snezik ja Patrik muuttivat omakotitalon pihalle aitaukseen. Lokakuussa heidät otettiin sieltä takaisin ensimmäiseen paikkaan kotihoitoon, koska he olivat laihassa kunnossa. Uudessa paikassa asuu muitakin koiria, tyttöjä ja poikia. 

Snezik ei vahdi kuppiaan, eikä ole dominoiva. Hän kulkee hyvin hihnassa ja voi ulkoilla vapaana, milloin juoksee ulkona muiden koirien kanssa. Ulkona ei lähde kauas ja seuraa kotihoitajan liikkeitä. Ei pelkää kovia ääniä mm. ilotulituksia, lasten ääniä tms. Ei reagoi niihin. Niin kuin veljensä Patrik myös Snezik pelkää äkkinäisiä kädenliikkeitä. Kuvassa näkyy, että oikeasta korvasta puuttuu palanen. Hänet otettiin talteen tämännäköisenä ulkoa.