105. Mara

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
1.7.2013 (5v, 9kk) 45 cm 14 kg Turku Steriloitu

Tämä koira on jo saanut kodin.

Mara on Suomesta 2015 kodin löytäneiden Martan ja Maijan veli. Samoihin aikoihin, kun tytöt pääsivät Suomeen kotihoitoon Mara sai kodin Pyatigoskista. Valitettavasti koti ei ollut hyvä, vaan poika sai ketjun ja istui elämänsä siinä eli noin vuoden ajan. Yhtäkkiä omistajat eivät halunneet häntä enää pitää ja soittivat kotihoitajalle, joka meni piani hakemaan pojan takaisin. Hakiessa poika oli huonossa kunnossa.

Pietarissakin hänelle ehti kerääntyä reilu kaksi kiloa ennen Suomeen lähtöä! Alussa hän oli kovin ujo ja ihan ihmeissään silityksistä. Väisti ensin ja katseli epäluuloisesti. Alle viikossa oppi kuitenkin uuden ihmisen kanssa, että mitään pahaa ei tapahdu, vaan että käden liike tarkoittaa jotakin hyvää, kuten silityksiä! Niistä hän nautiskelikin kovasti. Lopuksi poika ei muuta halunnutkaan kuin silityksiä, häntäkin alkoi heilumaan. Seisoi ja katseli ujosti nappisilmillään. Hän alkoi pikkuhiljaa luottamaan ihmiseen.

Mara on hyvin pirteä ja omaa erittäin hyvän ruokahalun. Hän asustaa nyt kerrostalossa Turussa kahden vinttikoiratytön kanssa. Poika osaa kulkea hihnassa, mutta usean koiran kanssa ei ole tottunut kulkemaan, joten välillä alkaa kiertää ympyrää kotihoitajan äkkiä huomatessa hihnojen olevan solmussa. Pikkuhiljaa taitoa opetellaan. Muuten hän kulkee hyvin hihnassa. Tykkää kovasti haistella ympäristöä. Mara tulee hyvin toimeen muiden kanssa, niin ihmisten kuin koirien. Kotona osaa käyttäytyä nätisti, eikä järsi mitään. Jää myös yksin kotiin hyvin. Nyt Mara odottaa onnellisena omaa, rakastavaa perhettään.