088. Knopka - TVK

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
29.9.2009 (9v, 6kk) 33 cm 7 kg Suomessa Steriloitu

Tämä koira on jo saanut kodin.

Knopka sai kodin joulukuussa 2014 Suomesta rauhallisesta ympäristöstä. Hän asustaa nyt tyytyväisenä kahden kissan ja koiran kaverina.


Knopkan kohdalla kyseessä on erityisadoptio, koska röntgenkuvissa hänestä löydettiin luoti. Tätä hellyyttävää ja kaunista kirsua on menneisyydessään ammuttu. Todennäköisesti tämän seuraksena Knopkan häntä on irronnut selkärangasta. Pieni rakas kävi leikkauksessa, jossa amputoitiinn häntä, steriloitiin tyttö ja poistettiin luoti. Kaikki meni hyvin ja pieni potilas toipuu nopeasti! Etsinnässä pikkuiselle on loppuelämänkoti, joka ymmärtää, että Knopkan elämä ei ole ollut helppoa. Luonteeltaan Knopka on aivan mahtava. Hän rakastaa ihmisen huomiota, silityksiä ja kainalossa nukkumista.

Knopka on asunut kotihoidossa pentujensa kanssa 15.7.2014 alkaen kerrostaloasunnossa. Kaikki muut pennut ovat jo löytäneet kodin, paitsi yksi: Lilu. Kotihoidossa asuu kuusi muuta koiraa ja 17 kissaa, joista yhdeksän ovat kissanpentuja.

Knopka on ystävällinen muille koirille, mutta jos häntä isompi narttu murisee tytölle, niin Knopka vastaa kyllä murisemalla takaisin. Knopalla on normaali äidinvaisto eli hän suojelee suurilta koirilta omia pentujaan. Kissoja ei huomioi kotona, hän on tottunut heihin.. Kotihoidossa asuu myös lapsia (3-, 7- ja 14- vuotiaat). Knopa iloitsee kovasti, kun lapset ja muu perhe tulevat kotiin. Hän juoksee vastaan, heiluttaa häntäänsä ja hyppii jalkoja vasten, koska ei yllä korkeammalle. Tykkää nukkua pesässä. 

Kun asuntoon tulee uusi ihminen, niin Knopa juoksee innoissaan häntä vastaan. Ollessaan kotona ilman ihmisten seuraa, Knopa nukkuu. Toisin kuin muut kotihoitokoirat, niin tyttö ei kerjää ruokaa. Ei myöskään juokse ruoka-aikana ensimmäisenä kupille ja syödessään, tekee sen rauhallisesti.

Ulos mennessään Knopa iloitsee kovasti. Heiluttaa häntäänsä koko matkan hissillä yhdeksännestä kerroksesta. Tyttö osaa kulkea hihnassa, eikä vedä. Osaa olla myös vapana, ei lähde karkuun. Käy pissalla pienen matkan päässä ja tulee takaisin, saattaa välissä myös haistella lähipuskia. Ei reagoi ohi kulkeviin ihmisiin, niin kuin ei myöskään vastaantuleviin koiriin. Knopa on hellyyttävä pieni koiruus, joka olisi valmis muuttamaan omaan kotiin Suomeen.