072. Kukka - TVK

Arvioitu syntymäaika Säkäkorkeus Paino Sijainti Muuta
1.5.2014 (4v, 11kk) 40 cm 12 kg Suomessa

Tämä koira on jo saanut kodin.

Kotihoitoperheessä asuu pieni terrieri Vili ja kissoja. Kotihoitaja teki Kukan tullessa koiruuksien kanssa pienen lenkin ja he mennä touhottivat kylki kyljessä niin kuin olisivat aina olleet yhdessä. Sisälle päästessään olikin jo ruoka-aika ja sen jälkeen alkoi aivan mieletön riehuminen, mikä kesti monta tuntia. Kukka tykkää kovasti rapsutuksista ja kääntyy usein selälleen nautiskelemaan.

Kissoille Kukka hiukan rähisee, kun on ruuasta kysymys, mutta muuten tahtoisi lähinnä leikkiä heidän kanssaan. Juoksevaa kissaa on kiva lähteä jahtaamaan, mutta Kukka osaa varoa kissan teräviä kynsiä, kun kissa pysähtyy ja yleensä silloin tyttö lähtee perääntymään.

Ruoka on muutenkin ihan supertärkeä juttu ja ison annoksen syömiseen menee Kukalta vain pieni hetki. Samassa ajassa hänen ruokansa on jo syöty, kun Vili vasta odottaa lupaa ruokailun aloittamiseen. Tyttö on melko herkkä ja alkaa ulvoa surkeasti, jos Vili ärähtää Kukan yrittäessä varastaa sen ruokaa.

Kukka tykkää kaikista ihmisistä ja haluaisi tervehtiä kaikkia vastaantulevia ihmisiä. Tyttö tykkää myös pienistä koirista, mutta naapurin isompi koira oli sen mielestä kovin pelottava. Muita pelottavia ja uusia asioita Kukan mielestä ovat juna ja isot autot. Kukka kulkee tosi reippaasti lenkillä, vaikka tykkääkin haistella uusia hajuja kovasti.. Kukka tykkää ulkoiluttaa myös mielellään Viliä, roikkumalla hänen remmissä ja kiskomalla poikaa eteenpäin. Uskoo myös kieltoja ainakin välillä, mutta ei oikein muista asiaa seuraavalla kerralla.

Kukka tykkää nukkua yöt sängyssä ihan kiinni kyljessä, mutta päiväsaikaan vetäytyy usein keittiön lattialle nukkumaan. Tyttö ei ole vielä ihan sisäsiisti, mutta ei mene varmaan enää pitkää aikaa, että kaikki tarpeet tehdään ulos, sillä sisälle on tullut koko aikana vain muutamat pissat.

Valjaiden poisotosta ja tassujen kuivaamisesta on tullut Kukan mielestä jostain syystä ikävää puuhaa ja hän on useamman kerran asiasta murahdellut. Valjaiden pukeminen taas on hänen mielestä ihan hyvä juttu.

 Kukka ei hauku kovin usein. Kun tyttöä kyllästyttää tai hän haluaisi lenkillä eteenpäin se "juttelee" hiljaisella äänellä. Kukka on aivan ihana sydämenvalloittaja ja oppii tosi nopeasti uusia asioita, nyt jo istuu ja välillä menee maahan namin houkuttelemana. Sopivasti motivoituna Kukasta saisi varmasti vaikka mihin harrastuksiin innokkaan kaverin. Kukkaan saa mennä tutustumaan Turkuun sovitusti.


Kukka löydettiin kaksikuisena ulkoa. Lapset syöttivät häntä milloin milläkin, leikkivät hänen kanssaan ja rakensivat pennulle pienen kopin. Hän tottui ja ihastui lapsiin. He olivat Kukan seurana, kun muut ihmiset eivät huomanneet. Kukka otti kopin turvapaikakseen. Hänelle löydettiin perhe. He kyllästyivät Kukkaan pian ja veivät hänet torille kauas alkuperäisestä paikasta. Paikallinen kotihoitaja etsi tyttöä koko päivän ja kyseli ihmisiltä. Kuzja löydettiin jo kauempana torista vihdoin yön hiipiessä jo pennun ylle. Kotihoitaja otti hänet omaan kotiin, omakotitalon aitaukseen asumaan.
Kukka tuli Pietariin 15.9.2014 kotihoitoon. Kukka ei pelkää lapsia, vaan kuullessaan heidän iloisia huutojaan leikkien keskellä, juoksee heidän luokseen ja haluaa päästä mukaan leikkimään. Pentukainen ei pelkää myöskään aikuisia, vaan on kaikille ystävällinen. Ulkoillessa tykkää haistella lehtiä, ruohoa ja maata. On erittäin luontokeskeinen ja keskittynyt haistellessaan.
Saattaa aluksi haukkua isoille koirille. Pelkää heitä hieman ja on varovainen. Menee kotihoitajan jalkojen taakse turvaan, kurottaa haistelemaan. Tutustuessaan alkaa leikkimään ja tottuu pian. Kotona leikkii leluilla ja toisen pienen kotihoidon koiran kanssa. Käy sängyllä makaamassa, mutta ei viihdy. Tykkää enemmän mennä omaan pesään nukkumaan. Kukka saattaa lirauttaa lätäkön vielä sisälle, ellei vie heti nukkumisen, leikkimisen tai syömisen jälkeen ulos. Sisällä ei tykkää, jos komennetaan kovaa, vaan saattaa murahtaa. Heti tämän jälkeen hän kuitenkin käy selälleen makaamaan ja tarjoaa mahaansa silitettäksi. Kukka ei tarkoita pahaa. Hän on vielä pentu. Saattaa hieman yllättyä myös silloin, jos hän jää eteen seisomaan ja kotihoitaja siirtää edestä pois. 
Haluaisi leikkiä kotihoitajan kissan kanssa, joka on invalidi. Kissa ei ole kovin innoissaan tästä. Ei tee kuitenkaan pahaa, vaan nätisti yrittää leikittää. Kukka tykkää todella paljon pureskella jotakin: leluja, tohveleita, nahkaluita. Kukka on leikkisä, lapsirakas, avoin ja iloinen pentu. Hän tahtoisi jo pian päästä omaan kotiin Suomeen.

 

 

Videoita:
http://www.youtube.com/watch?v=rVA7CRLtqK8&feature=em-upload_owner
http://youtu.be/G00XEFgmsxY