Adoptio-ohjeet

Toivomme kaikkien adoptointia harkitsevien tutustuvan alla olevaan tekstiin. 

Kauttamme saapuvat koirat tullaan jatkossa rokottamaan kahdesti rabieksen osalta. Toisen rokotuksen jälkeinen varoaika pidennetään kahteen kuukauteen, kun koirien rokotushistoria ei ole tiedossa. Tulemme testaamaan toistaiseksi myös Pietarista ja Moskovasta saapuvat koirat seuraavien sairauksien varalle: ehrlichioosi, bruselloosi, anaplasmoosi, borrelioosi, dirofilaria repens, amerikkalainen sydänmato, (dirofilaria immitis) babesioosi ja giardia. 

1. Mieti tarkkaan oletko valmis sitoutumaan koiraan todella. Harkitse ensin pitkään ja hartaasti.

2. Mikäli olet miettinyt todella koiran ottoa ja kiinnostut jostakin sivuillamme olevista koirista, niin tutustuthan ensin kotisivuihimme. Täältä löydät kattavasti tietoa yleisimpiin kysymyksiin.

3. Kun olet tutustunut huolella kotisivuihimme, niin lähetäthän koirasta adoptiohakemuksen. Se löytyy sivuiltamme. Hakemus ei sido sinua. Mikäli koemme, että hakemus on sopiva, niin olemme yhteydessä sinuun ja mietimme yhdessä onko tarjoamasi koti paras vaihtoehto koiralle. Kerromme totuudenmukaisesti ja emme adoptoi koiria lähtökohtaisesti sellaiseen paikkaan, joka ei ole koiralle sopiva. Lähtökohdat ovat meille erittäin tärkeitä ja haluamme, että ihminen ja koira kohtaavat. Koiravaraaja neuvoo myös mielellään, mikä koira olisi sopiva juuri Teille.

4. Tässä vaiheessa voi kysyä myös lisäkysymyksiä koirasta, mikäli kuvaus on puutteellinen. Meille on tärkeää, että perhe on sopiva koiralle ja koira perheelle.

5. Mikäli päädymme yhdessä siihen, niin koira varataan teille.

6.Tässä vaiheessa saat tarkemmat ohjeet, myös kirjallisesti. Koirasta tehdään aina adoptiosopimus etukäteen ja kulukorvaus maksetaan myös tässä vaiheessa yhdistyksen tilille hyvissä ajoin ennen kuljetusta. Kulukorvaus kattaa koiran ylläpidon Venäjällä ennen adoptiota, rokotukset, sirutuksen, madotukset, ulkoloishäädön, maahantulopaperit, kuljetuksen Suomeen, rajatarkastuksen, jonka suorittaa Eviran eläinlääkäri. Testaamme riskiryhmään kuuluvat koirat multiresistanssien bakteerien varalta. Valitettavasti meillä ei ole mahdollisuutta testata koiria multires. bakteerien varalta, koska oikeanlaista laboratoriota ei löydy Pietarista. Kaikki Suomeen saapuvat koirat testataan Pietarissa kuitenkin seuraavien sairauksien varalta: ehrlichioosi, brucella canis, anaplasmoosi, borrelioosi, dirofilaria repens, amerikkalainen sydänmato, (dirofilaria repens) babesioosi ja giardia. Pjatigorskista kotoisin olevat koirat testataan lisäksi leishmanioosin varalta.

7. Varauksen jälkeen koira tulee yleensä seuraavassa tuonnissa. Koirat tulevat Vaalimaan tarkastusaseman kautta. Kuljetus järjestetään, kun varattuja koiria on tarpeeksi. Yleensä kerran tai kaksi kuukaudessa. Saat tiedon hyvissä ajoin ennen kuljetuspäivää ja myös lisätietoja kuljetuspäivän kulusta, sekä aikataulusta sähköpostitse. Koirat haetaan Virolahdelta. Tuothan eläinkaupan hyvälaatuista kuivaruokaa vähintään 15kg säkin hakiessasi koiraa.

8. Huomioitahan, että kyseessä on rescue- koira. Yleistä on, että koirien hampaat saattavat olla huonossa kunnossa. Hammaskiveä esimerkiksi on usein. Yhdistys suosittelee eläinlääkärissä käyntiä kotiutumisen. Hampaat on tarvittaessa hoidettava.

9. Yhdistys on aina tukena jatkossakin. Neuvomme mielellämme ja olemme kiinnostuneita kuulemaan koirasta myös kodin saannin jälkeen.

Kustannukset:

Kulukorvaus on 390€.

Vanhuskoirien eli yli 8- vuotiaiden koirien kulukorvaus on 280€, joka sisältää edellä mainittujen lisäksi laajat verikokeet, usein röntgen- kuvat, sekä tarvittaessa hampaiden hoidon ja putsauksen Venäjällä.

Kodittomat koirat

Venäjällä on paljon apua tarvitsevia eläimiä. Koirat saavat siellä ollessaan, kotihoidossa tai tarhalla, usein perushoitoa, kuten ruokaa ja vettä. Tullessaan Suomeen monet koirista eivät välttämättä ymmärrä esim. sisällä asumisesta, eivät ole sisäsiistejä, tarvitsevat harjoitusta hihnassa kulkemiseen, kynsien leikkuuseen jne. Uuden kodin on omaksuttava se, että myös aikuisen kanssa koulutus on aloitettava ihan alusta, niin kuin pennunkin kanssa. Pitää muistaa myös se, että koiran luonne saattaa muuttua, kun hän pääsee omaan kotiin. Suurin osa koirien kuvauksista on kirjoitettu tarhaoloissa. Kaikki Venäjältä kauttamme saapuvat koirat ovat rokotettuja, sirutettuja, ulkoloishäädettyjä ja aikuiset steriloituja tai kastroituja. Yhdistys tukee pentuina tulleiden koirien sterilointeja Suomessa. Testaamme Etelä-Venäjältä ja Moskovasta saapuvat koirat mm. sydänmadon ja ihomadon varalta.

Koirat Venäjällä

Yhdistyksemme yhteistyökumppaneina ovat pääsääntöisesti tarhat. Muutama kotihoitopaikka on myös Pietarissa. Koirat saavat sielläkin perushoitoa, koska yleensä hoidettavia koiria on paljon myös kotihoidossa ja resurssit eivät yksinkertaisesti muuhun. Uuden kodin on otettava tämä huomioon. Koirien luonne saattaa myös kotiutuksen myötä muuttua. Huomioi, että koirien kuvaukset on tehty tarhaoloissa. Kaikilla koirilla on myös oma menneisyys, josta emme aina tiedä kaikkea. Koirat tarvitsevat usein paljon aikaa ja kärsivällisyyttä kotiutumiseen. On hyvä ottaa aiheesta selvää jo harkitessa koiran ottoa uudeksi perheenjäseneksenne.

Koirien terveys

Eläinlääkäri tarkistaa jokaisen koiran ennen kuljetusta. Resurssimme eivät kuitenkaan riitä kuin pintapuoliseen tarkastukseen. Koirilla voi kuitenkin olla vanhoja traumoja tai piileviä "vikoja", niin fyysisiä kuin henkisiä, joista emme tiedä. Koirien hampaat saattavat olla huonot ja niissä voi olla hammaskiveä, joka täytyy poistattaa. Suosittelemme varautumaan vähintään hammaskivenpoistoon.

Koira on myös elävä olento, joten emme voi koskaan täysin taata onko hän terve loppuelämänsä vai ei. Kaikilla koirilla on mukanaan passi (rokotuskortti) ja maahantulotodistus (CVED).  Koirien ikä on eläinlääkärin arvio, joten siihen kannattaa myös varautua, että koira saattaa olla vanhempi tai nuorempi todellisuudessa. 

Teidän perheenne

Kaikkien perheessä olevien täytyy hyväksyä koiran tulo. Luovutamme koiria vain yli 20- vuotiaille henkilöille, joiden elämäntilanne on vakaa. Elämä on mutkia täynnä. Joskus tulee työpaikan vaihtoja, muutto uuteen kaupunkiin, perheenlisäystä, eroja jne. Ne eivät kuitenkaan ole syitä koirasta luopumiseen. Toivomme, että valittu koira voi elää täyttä elämää perheenne parissa täysipainoisena lauman jäsenenä elämänsä loppuun asti. Pyydämme teitä harkitsemaan koiran ottoa vakavasti koko perheen voimin. Koirat tarvitsevat ehdottomasti aina aikaa sopeutumiseen uuteen perheeseen, sen jäseniin ja ympäristöön. Muistattehan sen. Emme pääsääntöisesti luovuta koiria alle 12- vuotiaiden lasten perheisiin. Jokainen adoptio kuitenkin tarkastellaan yksilöllisesti. Ottakaa huomioon, että ongelmia saattaa ilmetä, kun koira on kotiutunut perheeseen. Hänelle saattaa tulla  eroahdistusta, mustasukkaisuutta tms. Varauduthan kaikkeen etukäteen. Koirat tarvitsevat sopeutuakseen aikaa ja kärsivällisyyttä. Yhditykseltä saa tarvittaessa neuvoa ongelmatilanteissa. Parasta on kuitenkin ennaltaehkäisy ja lähtökohdat.